Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима середній духовка італійська › Лазанья зі шпинатом і кисломолочним сиром
Лазанья зі шпинатом і кисломолочним сиром

Лазанья зі шпинатом і кисломолочним сиром

Лазанья - це і макаронний виріб у вигляді плоского квадрата або прямокутника, і популярна страва італійської кухні, яку готують з цього макаронного виробу, чергуючи залиті соусом листи тіста з начинкою. Існує дуже багато варіантів начинки для лазаньї. У запропонованому рецепті дуже смачна начинка зі шпинату і сиру. Листи лазаньї можна придбати в супермаркеті у відділі макаронних виробів, і Вам залишиться тільки слідувати інструкції на упаковці. В основному листи тіста потрібно відварювати, але можна знайти у продажу і такі, які просто замочують перед приготуванням страви в гарячій воді. Є також готові напівфабрикати. Просто і практично!

Кількість порцій 4
Час приготування 55 хв

  1. 1. Листи лазаньї — 6 шт.
  2. 2. Заморожений шпинат — 400 г.
  3. 3. Кисломолочний сир — 200 г.
  4. 4. Молоко — 200 г.
  5. 5. Вершкове масло — 150 г.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Часник — 1 зубчик
  8. 8. Тертий мускатний горіх — за смаком
  9. 9. Яйце — 1 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Борошно — 50 г.
  13. 13. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невеликій каструльці розтопити вершкове масло і, постійно помішуючи, всипати борошно, обсмажити 2 хвилини. Потім тоненькою цівкою, постійно помішуючи, влити молоко, довести до кипіння і тримати на повільному вогні до загусання. Приправити сіллю, чорним перцем і тертим мускатним горіхом. Соус готовий.

  2. В окріп по одному опускати листи лазаньї. Витягати через 1-2 хвилини.

  3. Шпинат розморозити. У великій сковороді нагріти оливкову олію, обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник. Додати шпинат. Приправити сіллю і перцем, добре перемішуючи. Готувати 3-5 хвилин, поки шпинат не почне в'янути. Прибрати сковороду з вогню. У шпинат вбити яйце і додати кисломолочний сир.

  4. Духовку розігріти до 190°C.

  5. У форму для запікання влити частину соусу, укласти перший лист, зверху - начинку. Закрити другим листом, полити соусом.

  6. Продовжувати чергувати листи, соус і начинку. Останній шар - лист намазаний соусом.

  7. Запікати протягом 30 хвилин.