Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська на кожен день обід › Курячі крильця в меді
Курячі крильця в меді

Курячі крильця в меді

Дуже часто господині, щоб приготувати м'ясо більш смачно, вдаються до різних хитрощів. Наприклад, щоб після прожарювання вийшла золотава й хрустка скоринка, куряче м'ясо маринують в меду. І хоча на перший погляд може здатися, що солодкий мед і куряче м'ясо не поєднуються, все ж страва виходить дуже ніжною і смачною. Крім того, згадайте, наскільки корисний мед для нашого організму. Не даремно він був першим помічником в лікуванні різних хвороб для наших мам і бабусь. Мед має дуже багато цілющих властивостей. А якщо ваша дитина або ви самі з якихось причин не любите мед у чистому вигляді, то в цій страві його смак відчувається не надто гостро, але свої цілющі властивості мед не втрачає.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курячі крильця — 500 г
  2. 2. Мед — 5 ст.л
  3. 3. Гірчиця — 5 ст.л
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Рослинна олія для підсмажування — 5 ст.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо необхідно, розтопіть мед до рідкого стану. У глибокій мисці з'єднайте його з гірчицею і добре перемішайте.

  2. Крильця промийте та висушіть.

  3. Помістіть крильця в миску з маринадом, перемішайте і накрийте кришкою. Покладіть в холодильник як мінімум на півгодини для маринування.

  4. У сковороді розігрійте олію і порціями обсмажте в ньому мариновані крильця з двох боків до золотистого кольору. Потім посоліть за смаком, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності.

  5. Як варіант мариновані крильця можна запекти в духовці. Подавати їх краще, коли вони трохи охолонуть і соус стане більш густим.