Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима легкий європейська птиця › Курка в журавлинному соусі
Курка в журавлинному соусі

Курка в журавлинному соусі

Навіть таку звичну страву, як смажена курка можна перетворити на незвичайну і оригінальну. І допоможе Вам у цьому соус. Недарма ж кажуть: "Кухаря робить соус". У запропонованому рецепті це кисло-солодкий журавлинний соус з додаванням меду, вершкового масла, мускатного горіха і паприки. Корисність інгредієнтів цього соусу ні в кого не викликає сумнівів. Ягоди журавлини відрізняються своїм унікальним складом. Небагато які фрукти і ягоди можуть похвалитися такою кількістю вітаміну С, що міститься в журавлині. Широкий спектр вітамінів, мінералів, органічних кислот та інших корисних компонентів просто вражає. Недивно, що ця цінна і смачна північна ягода дуже затребувана в кулінарії.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Журавлина — 300 г.
  3. 3. Мед — 2 ст. л.
  4. 4. Вершкове масло — 2 ст. л.
  5. 5. Цукор — 4 ст. л.
  6. 6. Вода — 200 мл.
  7. 7. Мускатний горіх — 1 щіпка
  8. 8. Паприка — 1 щіпка
  9. 9. Перець чорний мелений — 1 щіпка
  10. 10. Приправа для курки — 1 щіпка
  11. 11. Соняшникова олія — 1 щіпка
  12. 12. Петрушка — 1 щіпка
  13. 13. Сіль — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Порізати курку на середні шматочки, додати сіль і перець, обсмажити на олії до готовності.

  2. Для соусу журавлину промити і покласти в маленьку каструлю. Додати мускатний горіх і паприку. Додати вершкове масло, мед і цукор. Влити воду.

  3. Журавлину розтовкти в кашу, варити на слабкому вогні до загустіння.

  4. Готову курку викласти на тарілку, полити журавлинним соусом і посипати зеленню.