Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › Курка з вешенками і чилі
Курка з вешенками і чилі

Курка з вешенками і чилі

Курка з вешенками і чилі - досить пікантна страва і, напевно, сподобається гурманам, які люблять експериментувати зі смаками. Пікантність страві додадуть інгредієнти маринаду: соус теріякі, перець чилі і імбир. Зверніть увагу, що маринад використовується не тільки для попереднього маринування курячого філе, але й додається в блюдо на останньому етапі приготування разом з грибами, пекінською капустою і солодким соусом чилі. У даному рецепті вешенки можна замінити на гриби шиітаке або устричні гриби. У страву можна додати трохи курячого бульйону, тоді воно не буде сухим. Курку з вешенками і чилі можна подавати з відвареним рисом або з картоплею.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Чилі — 2 стручка
  2. 2. Імбир — 1 ст. л.
  3. 3. Куряче філе — 500 г.
  4. 4. Соняшникова олія — 1 ст. л.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Вешенки — 150 г.
  7. 7. Пекінська капуста — 0,5 качана
  8. 8. Солодкий соус чилі — 2 ст. л.
  9. 9. Коріандр — за смаком
  10. 10. Теріякі — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перець чилі тонко нарізати, а імбир натерти на тертці. М'ясо нарізати скибочками, цибулю - півкільцями, гриби і капусту - шматочками.

  2. Для маринаду змішати перець чилі, теріякі та імбир. Покласти туди ж м'ясо і обваляти в маринаді. Залишити на 15 хвилин.

  3. Розігріти масло на великому вогні. Обсмажити цибулю протягом 2 хвилин до м'якості. Вийняти м'ясо з маринаду, маринад зберегти. Обсмажити м'ясо по 3 хвилини з кожного боку до готовності.

  4. Додати гриби, капусту, соус чилі і маринад. Готувати 5 хвилин. При подачі додати свіжу зелень коріандру.