Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська літо › Кальмари в кунжуті
Кальмари в кунжуті

Кальмари в кунжуті

Кунжут надає неповторний аромат всіляким хлібобулочним виробам. Іноді рецепти з кунжутом використовуються для приготування салатів і других страв. Вважається, що ця приправа з незвичайно апетитним запахом добре поєднується зі свининою, яловичиною, кальмарами і куркою. Саме кунжут і спеції надають смаженим кальмарам легкий східний аромат і смак. Кальмари виходять м'які і ніжні. Їх можна вживати, як теплими, так і холодними. Подавати можна з будь-яким соусом. Якщо кунжутного насіння не вистачило, а кальмари ще залишилися, то можна обсмажити кільця просто в клярі. Виходить теж смачно.

Кількість порцій 3
Час приготування 25 хв

  1. 1. Кальмар — 2 шт.
  2. 2. Кунжут — 150 г.
  3. 3. Куркума — 1/3 ч. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Приправа для морепродуктів — 1/3 ч. л.
  6. 6. Олія соняшникова — 50 мл.
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Яйця — 1 шт.
  9. 9. Кріп — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмари відварити в підсоленій воді. Далі нарізати кільцями. Кунжут обсмажити.

  2. Нарізаний кальмар змішати зі спеціями і занурити у збите яйце. Потім обваляти в кунжуті.

  3. На сковороді розігріти олію й обсмажити кальмар. При подачі на стіл посипати рубаним часником і зеленню.