Індичка в різдвяному соусі
До приходу зимових свят, пора замислитись про урочисте меню. Якщо ви не вирішили, чим побалувати гостей в цей особливий день, тоді не можемо не поділитися з вами неймовірно смачною стравою - індичка під різдвяним соусом. Птаха традиційно готують на Різдво вже тисячі років, а популярними серед безлічі сімей залишаються: качка, індичка, гуска, а також курка. Що стосується безпосередньо індички, то особливою популярністю вона вже багато років користується в Англії, Греції, США, Ірландії, переважно з додаванням ягід, фруктів або вина. Звичайно, хочеться, щоб страва вийшла смачною, і з правильним гарніром. Для цього підійдуть рис, овочі, картопля, і обов'язково соус. Він повинен вийти оригінальним - апельсиново-журавлинний, з кисло-солодким присмаком. Застілля запам'ятається усім вираженим смаком і заворожливим ароматом.
- 1. Стегно індички — 1 шт.
- 2. Журавлина — 200 г.
- 3. Апельсин — 2 шт.
- 4. Сметана — 2 ст. л.
- 5. Коньяк — 30 мл.
- 6. Лавровий лист — 1-2 шт
- 7. Чебрець — 1 гіл.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Взяти стегно індички. Помити його. Обсушити. Зробити проколи ножем в декількох місцях.
У мисці змішати перець, сіль, сметану. Подрібнити лавровий лист і додати до суміші. Перемішати. Готовою масою натерти індичку.
Підготовлене стегно індички помістити в чашу мультиварки. Потім очистити апельсин, нарізати кубиками. Перекласти до птаха, і додати до нього журавлину.
Покласти в чашу гілочку чебрецю, влити 30 мл. коньяку. Готувати 2 години в режимі "тушкування". За цей час слід періодично м'ясо перевертати для рівномірного приготування.