Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима травневі свята салати весна › Французький буряковий салат
Французький буряковий салат

Французький буряковий салат

Цей приємний і смачний салат насичений корисними інгредієнтами, він створить атмосферу свята кожній, навіть найпростішій вечері. Цей салат - джерело багатьох корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Тому його можна робити навіть у холодну пору - він збагатить організм, який потребує вітаміни взимку. У козячому сирі багато кальцію, тому його бажано їсти всім: і дітям, і дорослим. Простіше кажучи, такий салат вигідно робити в будь-якому випадку - адже він принесе тільки користь і приємно прикрасить вашу вечерю. У ньому добре поєдналися корисність і приємний смак інгредієнтів. Подавати його можна з будь-яким гарніром на ваш смак.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Буряк — 1 шт.
  2. 2. Грейпфрут — 1 шт.
  3. 3. Козячий сир — 50 г.
  4. 4. Грецькі горіхи — 50 г.
  5. 5. Червона цибуля — 1 шт.
  6. 6. Салатне листя — 2 шт.
  7. 7. Сік грейпфрута — 2 ст. л.
  8. 8. Олія оливкова — 1 ст. л.
  9. 9. Оцет винний — 1 ч. л.
  10. 10. Перець — за смаком
  11. 11. Цукор — 1 ч. л.
  12. 12. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно запекти буряк в духовці до повної готовності. Дати йому охолонути та порізати на маленькі квадратики. Потім очистити грейфрут від шкірки та також нарізати такими ж самими шматочками.

  2. Нарізати козячий сир квадратиками та злегка подрібнити горіхи. Дрібно нарізати цибулю півкільцями та покласти сито і облити окропом. Замаринувати її в оцті з сіллю та цукром.

  3. На дно глибокої тарілки покласти листя салату. Всі інгредієнти салату перемішати і заправити грейпфрутовим вінегретом: змішати сік грейфрута, оливкову олію та сіль, цукор, перець, оцет. Щільно закласти салат в салатне кільце та зверху прикрасити маринованою цибулею.