Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська риба › Риба з яблуками
Риба з яблуками

Риба з яблуками

На перший погляд страва здається дивною, адже не часто можна зустріти поєднання риби (а не м'яса) з фруктами. Але, повірте, це варто спробувати. У даній страві ніжна замаринована у вині і олії (до речі, використовувати краще оливкову, вона додасть більш особливий смак, але можна і рослинну) зі свіжою подрібненою зеленню риба чудово поєднується із запеченими яблуками. Рибу можна брати будь-яких сортів, перевагу краще віддати не надто жирним, а от яблука варто використовувати не дуже тверді і обов'язково кисло-солодкі. При подачі можна полити рибу маринадом, який попередньо проварити, додавши ще трохи вина. Подається страва без гарніру, але, за бажанням, можете подати рибу з рисом.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Риба — 600 г.
  2. 2. Яблука — 400 г.
  3. 3. Лимон — 50 г.
  4. 4. Вино біле сухе — 20 мл.
  5. 5. Олія рослинна — 30 мл.
  6. 6. Зелень — 30 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу помити, нарізати на шматки. Зелень помити, просушити і дуже дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері). Зі шматочка лимона вичавити сік. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати шматочками. У мисці змішати олію, вино, зелень, сік лимона, сіль і перець.

  2. Рибу замаринувати на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180°C. Викласти рибу в форму або на деко, між шматками викласти яблука і полити маринадом. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.