Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима плита осінь › Класичний цимес
Класичний цимес

Класичний цимес

Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Морква — 2 шт.
  2. 2. Курячий жир — 20 г.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Чорнослив — 10 шт.
  5. 5. Родзинки — 10 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.

  2. Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.

  3. Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.

  4. Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.