Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › Курча по-римськи
Курча по-римськи

Курча по-римськи

Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 2 шт.
  2. 2. Стегно куряче — 2 шт.
  3. 3. Сіль — 1,5 ч. л.
  4. 4. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  5. 5. Олія оливкова — 3 ст. л.
  6. 6. Перець червоний — 1 шт.
  7. 7. Шинка прошуто — 100 г.
  8. 8. Часник — 2 шт.
  9. 9. Помідори — 1 шт.
  10. 10. Вино біле сухе — 100 мл.
  11. 11. Чебрець свіжий — 1 ст. л.
  12. 12. Орегано — 1 ст. л.
  13. 13. Бульйон курячий — 100 мл.
  14. 14. Каперси — 2 ст. л.
  15. 15. Петрушка — 50 г.
  16. 16. Перець жовтий — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.

  2. Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.

  3. Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.

  4. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.

  5. Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.