Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима обід весна › Чеський пивний суп
Чеський пивний суп

Чеський пивний суп

Чим славиться Чехія? Ну звичайно ж якісним пивом. Всім любителям цього популярного напою пропонуємо приготувати традиційну першу страву чеської кухні – пивний суп. Виявляється, пиво можна не тільки пити, але і їсти. Як Ви вже, напевно, зрозуміли, пиво використовується в якості рідкої основи супу нарівні з бульйоном. Цікаве поєднання смаків і дивовижна рецептура. Такий супчик дуже поживний, ситний і, як не дивно, корисний, адже недарма чеські лікарі прописували хворим обов'язково включити в свій раціон саме пивний суп. І наостанок маленький секрет: проваріть суп більше півгодини, і пивна гіркота зникне, а алкоголь випарується.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Світле пиво — 400 мл.
  2. 2. Яловичий бульйон — 400 мл.
  3. 3. Сметана — 200 мл.
  4. 4. Яєчний жовток — 4 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 1 ст. л.
  6. 6. Хлібні сухарики — 100 г.
  7. 7. Cіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в каструлю яловичий бульйон і пиво. Поставити її на вогонь і довести до кипіння.

  2. Яєчні жовтки відокремити від білків. Змішати в однорідну масу сметану, вершкове масло і яєчні жовтки. Після чого додати цю суміш у каструлю з бульйоном і пивом.

  3. Петрушку промити і дрібно порізати.

  4. Коли суп закипить, посолити і поперчити за смаком.

  5. Подавати суп, заливши ним сухарики в тарілці і прикрасивши петрушкою.