Сирні палички
- 1. Борошно — 170 г.
- 2. Сир — 150 г.
- 3. Вершкове масло — 100 г.
- 4. Молоко — 100 мл.
- 5. Розпушувач — 0,3 ч. л.
- 6. Лимон — 0,5 шт.
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Кунжут — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Натерти сир на дрібній тертці.
Потім натерти на дрібній тертці цедру половинки лимона так, щоб не зачіпати білу частину лимона.
Вершкове масло, бажано кімнатної температури, покласти в миску. Туди ж додати тертий сир і терту цедру лимона. Посолити за смаком і гарненько перемішати.
Слідом влити в миску молоко і знову все ретельно перемішати.
Змішати борошно і розпушувач. Потім додавати борошно до сирної суміші частинами, причому кожного разу, вимішувати ложкою.
З готового тіста скатати кулю і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Після чого розкатати тісто так, щоб товщина його була не більше 1 см.
Обрізати краї тіста, щоб воно мало форму квадрата.
Потім порізати тісто на два ряди смужок, кожна приблизно 1,5 см. шириною і скрутити кожну смужку в спіраль, при цьому злегка витягаючи її в довжину. Обрізки тіста знову зліпити в кулю, розкачати і т.д.
Кожну підготовлену спіраль обваляти в кунжуті.
Деко застелити папером і викласти сирні спіральки. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 15-20 хвилин.
Після цього палички можна подавати, але вони будуть трохи м'якими. Якщо їх залишити на кілька годин, то вони стануть повністю хрусткими.