Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима легкий російська борошно › Шарлотка в мікрохвильовій печі
Шарлотка в мікрохвильовій печі

Шарлотка в мікрохвильовій печі

Всіма улюблена шарлотка – це солодкий пиріг з яблук (або вишні), запечених в бісквітному тісті. Вважається, що ідея цієї французької страви була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу, однак подається в теплому вигляді. За однією з версій десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Доступність і дешевизна яблук, як головного інгредієнта шарлотки, робить цей смачний десерт особливо популярним у всьому світі. Антоновські пружні яблучка вважаються найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки. Їх насичений аромат і легка кислинка прекрасно доповнюють смак солодкого бісквіта. Приємного чаювання.

Кількість порцій 9
Час приготування 25 хв

  1. 1. Яйце — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 180 г.
  3. 3. Борошно — 200 г.
  4. 4. Розпушувач для тіста — 5 г.
  5. 5. Яблуко — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно яйця збити з цукром та додати борошно і розпушувач. Потім помити яблука, почистити їх та порізати. Тісто змішати з порізаними яблуками.

  2. Вилити його в скляну форму, змащену вершковим маслом або викладену пергаментом, приблизно до половини, оскільки пиріг дуже добре підніметься.

  3. Випікати на найбільшій потужності (можна на 800 Вт) приблизно 10 хвилин. Пиріг готовий.