Торт "Їжа диявола"
- 1. Борошно — 200 г.
- 2. Цукор — 200 г.
- 3. Какао (порошок) — 30 г.
- 4. Сода — 5 г.
- 5. Сіль — 3 г.
- 6. Вода — 240 мл.
- 7. Олія — 80 мл.
- 8. Оцет — 10 г.
- 9. Кава розчинна — 6 г.
- 10. Лікер (шоколадний) — 10 г.
- 11. Шоколад темний — 100 г.
- 12. Вершки (33%) — 80 мл.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, обов'язково просіяти їх через сито. Розмішати вінчиком. Окремо змішати воду, каву, масло та оцет. Додати до сухих інгредієнтів. Все швидко розмішати. Додати лікер та ваніль.
Перелити тісто у форму діаметром 16-18 см. Форму попередньо змастити вершковим маслом. Дно вистелити пекарським папером. Формою з тістом злегка постукати по столу, щоб тісто рівномірно розтеклось. Випікати при температурі 175°С близько 40-45 хвилин. Обов'язково перевіряти, зубочистка повинна виходити чистою. Не пересушувати корж.
Для ганашу (вершковий шоколадний крем) довести вершки до кипіння, зняти з вогню, вкласти до них шматочки шоколаду. Залишити на 5 секунд, а потім перемішувати. Поки маса не стане однорідною та блискучою. Поставити в холодильник до повного застигання. За бажанням можна додати в ганаш ром чи коньяк.
Готовий корж добре охолодити. За бажанням можна розрізати поперек на дві частини. Ганаш злегка збити міксером, так він стане повітряним. Покрити ним торт. Прикрасити за своїм смаком. А можна ганаш не охолоджувати в холодильнику, а ще теплим та рідким покрити торт. Дуже смачно, якщо подати такий тортик із кулькою ванільного морозива.