Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима обід літо › Солянка
Солянка

Солянка

Солянка - це гаряча страва. Прийшла вона до нас із російської кухні. Її особливістю є те, що цей суп робиться з рибою, грибами або ж м'ясом. З цього і маємо, що існує кілька різновидів цієї страви: суп з різними видами риби, м'яса чи грибів. Бульйон солянки на смак кислуватий, солонуватий і гостренький, тому що до неї додають квашені огірки, кислі маслини, часточки лимонів і трохи квасу. Ми пропонуємо вам смачний рецепт солянки з м'яса. Вона виходить більш ситною, ніж інші види цього супу, тому що в ній немало м'яса: ковбаса, шинка і сосиски.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Вода — 2 л.
  2. 2. Яловичина сира — 300 г.
  3. 3. Ковбаса варено-копчена — 200 г.
  4. 4. Шинка варено-копчена — 200 г.
  5. 5. Сосиски копчені — 200 г.
  6. 6. Картопля — 250 г.
  7. 7. Морква — 100 г.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 60 г.
  9. 9. Солоні огірки — 3 шт.
  10. 10. Маслини консервовані — 1 банка
  11. 11. Лимон — 1 шт.
  12. 12. Томатна паста — 1 ст. л.
  13. 13. Сметана — 150 мл.
  14. 14. Сіль — за смаком
  15. 15. Перець чорний — за смаком
  16. 16. Рослинна олія — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зварити з яловичини бульйон (приблизно 80-90 хвилин). М'ясо вийняти, охолодити, порізати на маленькі шматочки і покласти назад в бульйон.

  2. Нашинкувати цибулю і обсмажити на олії до золотистого кольору. Після додати натерту моркву і пасерувати разом в томатній пасті ще 5 хвилин.

  3. У киплячий бульйон покласти овочеву засмажку і нарізану картоплю.

  4. Нарізати кубиками ковбасу, шинку, сосиски і злегка обсмажити на олії.

  5. Солоні огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою.

  6. У киплячий бульйон додати м'ясні продукти і огірки. Варити солянку на маленькому вогні до готовності картоплі.

  7. Додати нарізані маслини, тонкі скибочки лимона, сіль, перець за смаком. Прогріти 1-2 хвилини.

  8. Готову солянку зняти з вогню і дати настоятися 10 хвилин.

  9. Подавати на стіл зі сметаною (можна посипати зеленню).