Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська весна › Гречані зрази з кисломолочним сиром
Гречані зрази з кисломолочним сиром

Гречані зрази з кисломолочним сиром

Зрази вважаються типовою стравою для білоруської, литовської і навіть української кухні. У класичному варіанті страви використовується м'ясо. Найчастіше яловичина. У м'ясо замотують різну начинку. Вважається, що зрази з'явилися на території Речі Посполитої завдяки дружині одного із правителів цієї імперії. Часто зустрічаються в наш час і картопляні зрази. А ось зрази із гречки - набагато рідше. Але повірте, така страва заслуговує не менше уваги. Тим більше, що гречка начиняється кисломолочним сиром. Це дуже незвично, і як мінімум через це варто спробувати цю страву.

Кількість порцій 3
Час приготування 35 хв

  1. 1. Гречка дроблена — 200 г.
  2. 2. Молоко — 400 мл.
  3. 3. Сир — 250 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 2 ст. л.
  6. 6. Масло вершкове — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир змішати з 1 яйцем і 1 ст. л. цукра. Добре все перетерти до однорідної маси.

  2. Молоко довести до кипіння, додати вершкове масло і гречку. Варити до готовності.

  3. У готову гречку додати 1 ложку цукру, яйце і сіль. Добре перемішати.

  4. З маси зробити коржики. У середину коржа покласти сирну начинку і зліпити зрази. Готові зрази варити на пару протягом 20 хвилин.