Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима французька борошно літо › Яблучний тарт татен на сметанному тісті
Яблучний тарт татен на сметанному тісті

Яблучний тарт татен на сметанному тісті

Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яблука — 400 г.
  2. 2. Масло вершкове — 50 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Сметана — 200 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 150 г.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Розпушувач — 5 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.