Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вегетаріанські страви плита європейська › Рисовий салат з буряка з родзинками
Рисовий салат з буряка з родзинками

Рисовий салат з буряка з родзинками

Багатьом відомо наскільки чудове на смак поєднання відвареного рису з ароматними яблуками, але мало хто знає, що додавши до цієї простацької крупи всього кілька самих звичайних компонентів, може вийти повноцінний салатик: смачний, поживний, а головне – корисний. Доведемо цей факт на прикладі нашої страви. Ніжна структура рису здатна вбирати разом з рідиною аромати і смаки продуктів, з якими він готується. Відварений буряк не тільки забарвить рисові зернятка в яскраво-бордовий колір, а й наситить страву приємним солодкуватим смаком. Пружні солодкі родзинки і хрусткі горішки як не є доречі: вони розбавляють «нейтральний» смак рисової каші, роблячи її пікантною і апетитною.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис — 100 г.
  2. 2. Буряк — 200 г.
  3. 3. Родзинки — 100 г.
  4. 4. Горіхи волоські — 50 г.
  5. 5. Петрушка — 20 г.
  6. 6. Оливкова олія — 20 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити до готовності і охолодити. Буряк помити, відварити, охолодити і очистити. Потім нарізати кубиками або соломкою. Родзинки залити окропом на 10-15 хвилин.

  2. Петрушку помити, просушити і подрібнити. Горіхи обсмажити і порубати ножем. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію перемішати салат.