Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лимонне печиво

Лимонне печиво

Як можна не любити лимонне печиво? Знайти таку людину просто неможливо, адже всім до душі цей легкий аромат цитруса, розсипчасте пісочне тісто і золотиста хрустка скоринка. Пропонуємо і Вам насолодитися цією простою у приготуванні сонячною лимонною випічкою. Смачне, м'яке, ніжне печиво – те, що потрібно для домашнього чаювання в сімейному колі або прийому гостей. І настрій піднімете, і порадуєте близьких цим маленьким кулінарним шедевром. Після випікання дайте печиву трохи охолонути і присипте (або обваляйте) його в цукровій пудрі. І маленька порада наостанок: щоб випічка залишалася розсипчастою і свіжою, зберігайте її в закритому вигляді.

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Масло вершкове — 240 г
  2. 2. Куряче яйце — 1 шт.
  3. 3. Борошно — 2,5 ст.
  4. 4. Сода харчова — 0,5 ч. л.
  5. 5. Цукрова пудра — 360 г
  6. 6. Лимон — 100 г
  7. 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 175°С. Застелити дека пергаментом.

  2. Збити у великій мисці міксером розм'якшене масло з цукровою пудрою.

  3. Додати яйце і лимонний сік, збити до пишної маси.

  4. Додати борошно, розпушувач, соду і цедру лимона. Збивати на низькій швидкості, щоб все добре змішалося.

  5. Викласти тісто на дека порціями по 1 ст. ложці на відстані 5 см один від одного.

  6. Випікати 10-12 хвилин, поки печиво не почне злегка підрум'янюватися по краях.

  7. Дати охолонути на деках пару хвилин, потім викласти на решітку і повністю охолодити.