Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вегетаріанські страви духовка європейська вечеря › Салат з буряка, кмину і апельсинів
Салат з буряка, кмину і апельсинів

Салат з буряка, кмину і апельсинів

Цей цікавий салатик складається з таких інгредієнтів, які можуть здатися Вам зовсім не поєднуваними. Але лише на перший погляд. Солодкий буряк відмінно підкреслює цитрусову кислинку апельсина. Не дивлячись на «різнополюсність» смаків, продукти чудово гармонують і гармонія ця особлива, неповторна. Але це далеко не всі секрети божественного смаку цієї прекрасної закуски. Пікантність додає вишукана заправка з оливкової олії, бальзамічного оцту і ароматної спеції кмину. Зверніть увагу, запечений в духовці буряк на відміну від вареного має більш виражений смак, а також ніжну, оксамитову, але не водянисту текстуру. Це дуже важливо для такого делікатного салату з рідким соусом.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Буряк — 200 г.
  2. 2. Олія оливкова — 30 мл.
  3. 3. Оцет бальзамічний — 10 мл.
  4. 4. Апельсин — 400 г.
  5. 5. Салат — 200 г.
  6. 6. Кмин — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів. Буряк помити, загорнути у фольгу і поставити в духовку. Запікати близько 2 годин.

  2. Охолодити буряк, очистити і нарізати соломкою. Очистити апельсини, розібрати на часточки, очистити часточки від плівок. Розділити часточки на шматочки.

  3. Салат помити, просушити, нарвати руками. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.