Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий російська риба › Запечений хек у сметані і гірчиці
Запечений хек у сметані і гірчиці

Запечений хек у сметані і гірчиці

Вживати рибу в запеченому вигляді дуже корисно, оскільки при такому способі обробки рибний продукт збереже усі свої корисні і цінні властивості. Хек же в запеченому вигляді вийде дуже легким і поживним. У знайомий нам смак запеченого хеку додадуть новий відтінок сметана і гірчиця. Що знадобиться від вас при приготуванні цього рецепту - пів години вільного часу і позитивний настрій. Вже не терпиться спробувати і поринути в кулінарну насолоду? Тоді дійте і користуйтеся нашим рецептом.

Кількість порцій 3
Час приготування 50 хв

  1. 1. Хек — 700 г.
  2. 2. Маслинова олія — 10 мл.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Сметана — 300 г.
  5. 5. Гірчиця — 2 ст. л.
  6. 6. Часник — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Кріп — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кріп обмити, обсушити і дрібно нарізувати. Часник очистити і пропустити через прес. Взяти сметану, лимонний сік і гірчицю і помістити все в одну миску. Поперчити, посолити і гарненько перемішати. Залишити соус і перейти до наступного етапу.

  2. Свіжу рибку в першу чергу промити, очистити від луски. Обрізати плавники і вичистити нутрощі. Знову обмити. Викласти на рушник і обсушити.

  3. Відокремити філе від хребта, зробивши при цьому надріз уздовж хребта. (Голову можна залишити для рибного бульйону)

  4. Застелити фольгою невелику форму для запікання і обмазати маслиновою олією. Рибу посолити, поперчити і намазати раніше приготованим соусом. Усе змастити маслиновою олією.

  5. Розігріти духовку до 180°C градусів і направити рибу запікатися хвилин 30, до утворення золотої скоринки. Прикрасити зеленню і шматочками лимона.