Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий риба осінь › В'ялена риба
В'ялена риба

В'ялена риба

Користь в'яленої риби відома давно. Такий спосіб приготування риби здавна широко поширений в Північних країнах. Справа в тому, що згідно з дослідженнями вчених з Норвегії поліненасичені жирні кислоти омега-3, які є в жирних видах в'яленої риби, в тому числі і сьомги, здатні руйнувати ракові клітини. Таку рибу дуже корисно їсти вагітним. Це допомагає захиститися від депресії під час вагітності і після пологів. І знову ж таки тут, головну роль відіграють жирні кислоти омега-3, які містяться в сьомзі. Жирні кислоти попереджають передчасні пологи. Омега-3 допомагає також боротися зі старінням, покращує стан волосся, нігтів і шкіри.

Кількість порцій 3
Час приготування 220 хв

  1. 1. Риба (філе сьомги) — 500 г.
  2. 2. Сіль — 90 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку взяти філе риби. Можна також взяти цілу тушку та не розбираючи на філе порізати на шматочки, приблизно 2,5 см товщиною. Теж саме потрібно зробити з філе. Потім викласти рибу у глибокий посуд та засипати сіллю. Приблизно 5-6 столових ложок з гіркою. Далі поставити рибу в холодильник на три доби.

  2. Необовязково в процесі соління шматочки перемішувати. Риба вся опиниться в розсоллі і це не залежить від кількості. Після трьох діб рибу промити та залити холодною водою. Через годину воду поміняти, а потім ще раз. В цілому промивати рибу потрібно три рази протягом трьох годин. Відразу потрібно підкреслити, що якщо риби більше двох кілограм, то залишити її потрібно на 4 доби в холодильнику. Та, відповідно, промити її потім 4 рази протягом 4 годин.

  3. Підвісити рибу над мийкою. Риба жирна, буде трохи капати жир. Наступного дня можна їсти. А якщо рибу потрібно зробити сухішою, то чекати ще один день, взагалі це справа смаку.