Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній європейська › Вишневий чизкейк
Вишневий чизкейк

Вишневий чизкейк

Хороший смачний рецепт домашнього чизкейка. Цей десерт любить багато людей за його м'який і ніжний смак. Ми хочемо запропонувати вам трохи змінений варіант домашнього чизкейка. Він виходить не гірший, ніж той, що ви замовляєте в кафе. До того ж ми додали вишню в десерт. Вона надає чізкейку легкий кислуватий смак, але при цьому вона добре поєднується із сиром і робить десерт ще більш приємним, він просто тане в роті. Не забуваємо і про користь сиру і вишні. Адже в них дуже багато вітамінів і мікроелементів. Десерт, який і смачний, і корисний - це відмінний варіант для приємної сімейної вечері. Або навіть невеликого свята в колі близьких друзів.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Пісочне печиво — 200 г.
  2. 2. Вершкове масло — 90 г.
  3. 3. Сир рікота — 450 г.
  4. 4. Цукор — 6 ст. л. + ще трохи для посипки вишні
  5. 5. Лимон — 4 шт.
  6. 6. Вершки 33-35% — 150 мл.
  7. 7. Желатин — 3,5 ч. л.
  8. 8. Вишня (консервована або свіжа) — 400 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Роз'ємну форму для торта викласти пергаментним папером.

  2. Печиво подрібнити блендером до стану дрібної крихти.

  3. У каструльці розтопити масло. Додати крихту печива і перемішати до однорідного стану.

  4. Рівномірно викласти цю суміш у форму, злегка притискаючи ложкою.

  5. З лимонів вичавити сік і зняти з них цедру.

  6. З'єднати рікоту, лимонну цедру і цукор, перемішати.

  7. Збити міксером охолоджені вершки, додати в цю суміш і ще раз ретельно перемішати.

  8. Желатин залити лимонним соком. Нагріти на водяній бані до повного розчинення желатину.

  9. Ввестиь його в сирно-вершкову масу і дуже добре перемішати.

  10. Вилити масу у форму на основу з печива, розрівняти. Помістити в холодильник мінімум на 2 години.

  11. Якщо використовується свіжа вишня, видалити з неї кісточки, присипати цукром і дати настоятися до появи соку. Якщо використовується консервована вишня, відразу злити сік в каструльку.

  12. Довести сік до кипіння і кип'ятити на малому вогні близько 10 хвилин - необхідно, щоб кількість рідини зменшилася на три чверті. Зняти сироп з вогню і остудити.

  13. Застиглий чізкейк дістати з форми, викласти на нього вишні, залити їх вишневим сиропом - десерт можна подавати. За бажанням можна прикрасити чізкейк листочками м'яти і збитими вершками.