Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній день народження птиця › Тушкована курка з фініками
Тушкована курка з фініками

Тушкована курка з фініками

Тушкована курка з фініками - традиційна страва арабської кухні. У цій кухні зовсім немає страв зі свинини (її не їдять з релігійних переконань), але дуже багато цікавих страв з інших видів м'яса. У запропонованому рецепті основний інгредієнт - куряче м'ясо. Дуже затребувана в арабській кухні цибуля. У цьому рецепті використовується цибуля-шалот, причому в немаленькій кількості. Арабські страви традиційно щедро присмачуються різними прянощами і спеціями. В даному випадку це кориця, імбир, кумін, куркума, чорний мелений перець. Не можна не відзначити цікавий соус на основі соку, що залишився після тушкування курки, з додаванням фініків і лимонного соку. Дуже креативно!

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  2. 2. Курка — 1,6 кг.
  3. 3. Цибуля-шалот — 700 г.
  4. 4. Фініки — 200 г.
  5. 5. Бульйон курячий — 650 мл.
  6. 6. Олія оливкова — 1 ст. л.
  7. 7. Лимонний сік — 5 ст. л.
  8. 8. Паличка кориці — 1 шт.
  9. 9. Імбир мелений — 1,5 ч. л.
  10. 10. Кумін мелений — 1 ч. л.
  11. 11. Куркума — 0,5 ч. л.
  12. 12. Мигдаль — 50 г.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.

  2. Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.

  3. Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.

  4. Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.

  5. Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.

  6. Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.