Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий зелень обід › Томатний соус до шашлику
Томатний соус до шашлику

Томатний соус до шашлику

З приходом літа, у нас завжди виникає проблема, яку краще страву приготувати на свіжому повітрі, звичайно ж, любителі м'яса, надають перевагу традиційному шашлику. А головне в цій вибагливій страві - не мати проблеми з вибором соусу. Ми пропонуємо соковитий, смачний томатний соус, що вдало доповнить колоритним смаком шашличок. Крім того приготування цієї заправки не займе у вас багато часу, і ви отримаєте максимум можливостей для приготування головної страви. В духмяності та приємному ароматові нашого соусу ви не сумнівайтеся, адже використання коріандру надасть шашлику специфічного духмяного аромату, а гострий перець, в свою чергу, забарвить страву новими позитивними враженнями. Вдалим доповненням до нашого соусу буде і використання різноманітної зелені, що надасть заправці яскравого літнього вигляду. Такий склад нашого соусу принесе шашликові не лише ніжний та витончений смак, а й покращить функціонування вашого організму.

Кількість порцій 12
Час приготування 30 хв

  1. 1. Зелень (петрушка, кінза, укроп, зелена цибуля) — по 3-4 гілочки
  2. 2. Коріандр — 1 ч. л.
  3. 3. Фіолетовий базилік — 2 гілочки
  4. 4. Цукор — щіпка
  5. 5. Часник — 3 зубці
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Томатний сік — 1 л.
  8. 8. Червоний гострий перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Посолити томатний сік і перемішати. Через деякий час треба спробувати на сіль, адже в холодному, густому соку вона буде розчинятися повільно.

  2. Дуже дрібно нарізати зелень. Зубчики часнику розчавити площиною ножа і подрібнити.

  3. Додати в сік зелень, часник і суміш спецій.

  4. Приправити масу червоним гострим перцем, пам'ятаючи про те, що з часом перець все більше буде проявляти свою пекучість і соус буде ставати все гострішим.

  5. Додати цукор, перемішати і дати суміші постояти 15-20 хв.

  6. Подавати соус порційно, в піалах. У соус можна занурювати шматочки смаженого м'яса або навіть просто запивати ним м'ясо.