Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо морепродукти вечеря весна › Тофу з креветками і помідорами
Тофу з креветками і помідорами

Тофу з креветками і помідорами

Напевно, все ж є в тофу – невиразному на перший погляд соєвому сирі – щось особливе, якщо китайці вживають його в їжу вже більше двох тисяч років. До того ж цей корисний, дієтичний продукт є улюбленою їжею вегетаріанців і людей, що худнуть. У всякому разі, якщо правильно приготувати нейтральний на смак тофу, то цей багатий білком продукт подарує Вам нові смакові відчуття і додасть Вашому обіду або вечері справжній східний колорит. Пружна текстура тофу дозволяє легко вбирати смак і запах продуктів, з якими він приготований. За пропонованим рецептом сир насичується томатний соком, ароматним свинячим салом і іспанським хересом. А королівські креветки надають страві ефектний вигляд.

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Креветки — 250 г
  2. 2. Тофу — 150 г
  3. 3. Помідори — 150 г
  4. 4. Сіль — 4 г
  5. 5. Свиняче сало — 50 г
  6. 6. Кунжутна олія — 10 мл
  7. 7. Рисове вино або херес — 50 мл
  8. 8. Цибуля — 2 г
  9. 9. Корінь імбиру — 2 г
  10. 10. Бульйон — 300 мл
  11. 11. Крохмаль — 1 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо у вас неочищені креветки, очистіть їх, видаліть голову і ніжки (хвостики можна залишити). Промийте креветки і покладіть в глибоку тарілку, влийте вино (половину), посипте сіллю, все перемішайте і залиште на деякий час.

  2. Тим часом помідори ошпарте окропом, зніміть шкірку і видаліть зерна.

  3. Наріжте помідори і тофу на дрібні кубики однакового розміру.

  4. У каструльці доведіть воду до кипіння, трохи проваріть в ній тофу і витягніть його шумівкою.

  5. Цибулю і імбир дуже дрібно покришіть.

  6. Свиняче сало наріжте на шматочки і викладіть в добре прогріту сковороду. Підсмажуйте, поки не витопиться жир, шкварки видаліть. Влийте в сковороду бульйон, решту вина, додайте цибулю і імбир, покладіть тофу і креветки, посоліть.

  7. Доведіть бульйон до кипіння, після чого введіть помідори.

  8. Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води і влийте в сковороду. Все обережно перемішайте, дайте соусу загуснути і зніміть з вогню. При подачі полийте страву кунжутною олією.