Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Таратор

Таратор

Рецепт цього супу хоч і трохи незвичний для нас, але досить популярний в Болгарії та Македонії. Особливо в жарку погоду. Адже суп подається на стіл повністю охолодженим. Добре болгари придумали, що навіть у жарку пору року можна поїсти першу страву і при цьому отримати задоволення. Адже після тарілки гарячого стає нестерпно душно. А тут і поїв, і остудився, і вітамінами збагатився. Адже в супі дуже багато овочів, горіхи, які звичайно ж не просто не завадять вам, а просто обов'язкові у вашому раціоні. За бажанням перед подачею можна додати сметани для більш насиченого смаку. З скоринкою хліба - це просто фантастика.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Йогурт або кефір (без добавок) — 500 мл.
  2. 2. Огірки — 300 г.
  3. 3. Волоські горіхи — 50 г.
  4. 4. Кріп — 20 г.
  5. 5. Соняшникова олія — за смаком
  6. 6. Часник — 3 зубчика
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Вода — 1 стакан
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очищені від шкірки огірки порізати дуже дрібними кубиками.

  2. Кріп дрібно нарізати.

  3. Подрібнити волоські горіхи за допомогою блендера.

  4. У ємність для супу покласти огірки, горіхи, кріп, посолити, поперчити. Додати соняшникову олію і дрібно порізаний часник.

  5. Все ретельно перемішати.

  6. Додати йогурт, перемішати. Також додати 1 склянку питної води до бажаної густоти супу.

  7. Поставити таратор в холодильник на 30-60 хвилин для повного охолодження.