Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо східна вечеря осінь › Вершкова халва з фісташками
Вершкова халва з фісташками

Вершкова халва з фісташками

Не багато хто знає, що звична і улюблена усіма халва - це східна солодкість. Перші згадки про халву датуються 5 сторіччям до нашої ери. Батьківщиною халви вважається східна приголомшлива і загадкова країна Іран. Це потім рецепт халви пошириться спочатку в інших арабських країнах, а потім і по всьому світу, для того щоб радувати людей своїм смаком. Справжня халва повинна готуватися вручну. Існує навіть особлива поварська спеціалізація - кухар, що вміє готувати халву. Професія називається кандалатчі. Сьогодні ми вам запропонуємо стати цим самим кандалатчі і приготувати приголомшливу домашню вершкову халву з фісташками. Враження від такої халви залишаться самими позитивними.

Кількість порцій 7
Час приготування 30 хв

  1. 1. Фісташки — 1,5 ст.
  2. 2. Молоко — 2 ст. л.
  3. 3. Цукор — 0,5 ст.
  4. 4. Масло вершкове — 5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити фісташки, подрібнити в блендері, пересипати в миску, додати молоко до фісташок.

  2. Додати в миску з горіховою масою цукор, перемішати.

  3. Розігріти сковороду, додати масло. Викласти в сковороду горіхову масу, тушкувати, поки суміш не загусне.

  4. Викласти халву на тацю, змащену попередньо олією, розрівняти по всій поверхні. Остудити. Готову халву розрізати на шматочки.