Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо французька весна › Шоколадне суфле
Шоколадне суфле

Шоколадне суфле

Шоколаду багато не буває. З цією фразою погодиться будь-який ласун. Він прекрасний у всіх видах – будь то гарячий напій, невелика цукерочка або навіть цілий торт. А ось це чудове суфле, з властивою йому французькою елегантністю, як раз таки і втілить Вашу «шоколадну» мрію. Тільки уявіть собі: солодка корочка з повітряного шоколадного тіста, а всередині – гарячий рідкий шоколад. Що може бути краще? Три невід'ємні складові правильно приготованого суфле – це ніжність, легкість і повітряність. І як не дивно, саме яйця, незважаючи на свою непримітність і, здавалося б, неважливість, виконують головну роль у досягненні цих якісних характеристик, без яких суфле зовсім не суфле.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Чорний шоколад — 100 г
  2. 2. Какао-порошок — 1 ст.л.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Борошно — 3 ст.л.
  5. 5. Молоко — 1 ст.л.
  6. 6. Цукор — 0,5 склянки
  7. 7. Вершкове масло — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Плитку шоколаду поламайте на шматочки. Вершкове масло поріжте. Все складіть у каструльку і розтопіть на водяній бані.

  2. Яйця і цукор злегка збийте міксером на низькій швидкості, до отримання однорідної маси.

  3. Додайте какао, борошно і молоко, все перемішайте.

  4. Влийте до отриманої маси шоколадно-масляну суміш, все добре перемішайте.

  5. Невеликі формочки змастіть маслом (всього 6 штук), наповніть на 3/4 шоколадною масою і поставте в морозильну камеру на 1 годину.

  6. Духовку нагрійте до 170°C. Поставте в духовку формочки з шоколадною масою і випікайте 15 хвилин (дуже важливо не перетримати суфле в духовці).

  7. Після випікання поверхню суфле злегка надується - так і має бути. Можна посипати суфле цукровою пудрою для оздоблення. Подавайте негайно.