Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній італійська › Сацебелла з помідорів
Сацебелла з помідорів

Сацебелла з помідорів

Добре, коли у кулінарній книжці завжди можна знайти рецепт, який підходить практично до всіх гарнірів. Їх можна назвати ще універсальними. Особливо часто такими стравами є соуси або салати. Ось один з таких соусів ми вам і пропонуємо спробувати зробити. Його універсальність в тому, що основний їх компонент - помідори. А вони, як відомо, добре підходять і до м'яса, і до каш, і навіть до риби можна робити сацебеллу. А так як соус домашній, то немає причин переживати, з чого ж він зроблений. І так зрозуміло, що всі інгредієнти натуральні і свіжі. Тому якщо ви не знаєте, як заправити свій гарнір, саме час звернутися до цього рецепту.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Помідори — 2000 г.
  2. 2. Перець стручковий — 2 шт.
  3. 3. Кінза — 1 пучок
  4. 4. Петрушка — за смаком
  5. 5. Кріп — за смаком
  6. 6. Часник — 4 зубчики
  7. 7. Сунелі сухе — за смаком
  8. 8. Коріандр мелений — 1 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Стиглі соковиті помідори обдати окропом і зняти з них шкірку. Розрізати кожну помідорину на кілька частин - шість або вісім. Залишити їх на деякий час в каструлі, щоб виділився прозорий сік. Сік злити і тушкувати помідори близько години, поки маса не загусне.

  2. У цей час покласти в помідори товчений часник і стручковий перець - його можна нарізати, а можна кинути і цілим.

  3. Потовкти у ступці зелень, коріандр і сухе сунелі, посипати їх сіллю. Кинути в соус товчену зелень і зняти каструлю з вогню. Все добре перемішати і остудити. Сацебелі підходить абсолютно до всього - від смаженої картоплі до вареного м'яса.