Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий грузинська горіхи › Курка в горіховому соусі
Курка в горіховому соусі

Курка в горіховому соусі

Курка в горіховому соусі - нескладна в приготуванні, смачна страва. У кулінарії дуже затребувані волоські горіхи - смачний і корисний продукт. У цьому рецепті соус, приготований із волоських горіхів на курячому бульйоні з додаванням анісу і кмину, зробить страву з курки оригінальною і цікавою. Поради щодо процесу приготування: курку відварюйте в невеликій за обсягом кількості води. Суміш із борошна, що спасероване на вершковому маслі, подрібнених за допомогою м'ясорубки горіхів і товченого насіння анісу і кмину розведіть процідженим бульйоном до консистенції густої сметани. Замість анісу і кмину можна використовувати коріандр і фенхель.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Горіхи волоські — 200 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  4. 4. Аніс — за смаком
  5. 5. Кмин — за смаком
  6. 6. Масло вершкове — 2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку нарізати на порційні шматочки, відварити в підсоленій воді практично до готовності. Бульйон процідити.

  2. Горіхи перекрутити через м'ясорубку. Поставити сковороду на вогонь, розігріти, висипати борошно, обсмажити, додати в борошно на сковороді горіхи, всипати товчене насіння анісу і кмину, влити бульйон в сковороду. За смаком додати сіль і перець.

  3. Викласти в соус на сковороді курку та поставити в духовку на 15-20 хвилин (на маленькому вогні).