Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита швейцарська весна › Картопляні решті з грибами
Картопляні решті з грибами

Картопляні решті з грибами

Решті - це швейцарська національна страва. Виготовляють її з тертої картоплі. Вона чимось нагадує картопляні оладки або деруни. Історично вперше їх почали робити селяни на сніданок в одній із частин Швейцарії. Сьогодні вона популярна по всій країні, подають решті не тільки до сніданку і люди різних верств населення. Цікавий факт, що назва цієї страви дала ім'я швейцарському політичному терміну, який описує різницю між фракомовною і німецькомовною частиною країни. Часто решті подають не просто сухим млинцем, а з начинкою. У нашому рецепті це гриби. Останні роблять страву ще більш ситною. Тому вони цілком підходять як повноцінна страва.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Цибуля-порей — 1 шт.
  3. 3. Чебрець свіжий — 1 ч. л.
  4. 4. Гриби — 120 г.
  5. 5. Бульйон курячий — 250 мл.
  6. 6. Сир твердий — 60 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Масло вершкове — за смаком
  10. 10. Олія оливкова — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C. Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. Залити водою на 5 хвилин.

  2. Картоплю вийняти, віджати. Дрібно нарізати цибулю-порей і чебрець. Змішати з картоплею. Додати сіль, перець, перемішати.

  3. Розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти картопляну суміш і смажити 5 хвилин. Перенести сковороду в духовку. Готувати 15 хвилин.

  4. Очистити і нарізати гриби. Обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Влити бульйон. Тушкувати 3 хвилини.

  5. Дістати картоплю, в середину викласти сир шматочками і гриби.