Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська весна › Рисовий суп із мідіями
Рисовий суп із мідіями

Рисовий суп із мідіями

1966 оголошується Міжнародним роком рису. Така увага до рису не випадкова. Ця найдавніша сільськогосподарська культура земної кулі займає за площею посівів друге місце, а по валовому збору зерна - перше місце у світі. Рис містить в собі багато вітамінів групи В, вітаміни Е і РР, і різні необхідні людському організму мінерали, такі як марганець, калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, селен і цинк. У рисі є білок - від 4 до 7 грамів білка на сто грам сирого рису. А крім того, у рисі містяться складні вуглеводи. Вони скупчуються в м'язах людин , і вивільняють енергію саме тод , коли вона потрібна. Суп з рису і мідій якомога краще підживлять ваш організм зсередини.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Мідії — 500 г.
  2. 2. Рис (довгозернистий) — 1/3 ст.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Помідор — 2 шт.
  6. 6. Лимонний сік — 2 ст. л.
  7. 7. Бадьян — 1/2 ч. л.
  8. 8. Лавровий лист — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Вершкове масло — 2 ст. л.
  11. 11. Вода — 1/2 ст.
  12. 12. Перець — за смаом
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати овочі: цибулю дрібними кубиками, моркву - натерти, помідори порізати кубиками.

  2. У сотейнику на вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додати моркву і помідори. Додати рис і обсмажити ще хвилину.

  3. Всипати бадьян, перемішати і залити водою або бульйоном (овочевим).

  4. В іншій каструльці - мідії залити водою (зовсім небагато - 1/2 склянки), додати у воду лимонний сік, накрити кришкою і дати закипіти. Варити 2-3 хвилини, поки мідії не розкриються.

  5. Акуратно злити сік з мідії в каструлю, де вони варилися. Стулки відірвати і викинути (або залишити для прикраси).

  6. Коли рис буде готовий, перелити сік мідії до рису з овочами, а також додати самі мідії. Варити ще 2 хвилини.