Пиріг - сонце зі шпинатом
- 1. Борошно — 500 г.
- 2. Оливкова олія — 90 мл.
- 3. Тепле сухе біле вино — 200 мл.
- 4. Сіль — 2 ч. л.
- 5. Відварений шпинат — 350 г.
- 6. Рікота — 350 г.
- 7. Яйце — 1 шт.
- 8. Сир Пармезан — 100 г.
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Перець чорний мелений — за смаком
- 11. Панірувальні сухарі — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для приготування тіста змішати борошно, оливкову олію, вино і сіль, замісити однорідну масу. Обернути його в харчову плівку поки буде готуватися начинка.
Шпинат відварити і вичавити його, щоб прибрати зайву воду. Нарізати гострим ножем і змішати з рыкотою. Вбити в масу яйце, додати тертий сир, сіль і перець. Усе гарненько перемішати. Нагріти духовку до 180°C. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати 2 кола діаметром приблизно 30 см. Перший викласти на деко, застелене папером для випічки, присипати панірувальними сухарями.
Викласти частину начинки в центр, решту розподілити, трохи відступаючи, по бортику, як показано на картинці. Накрити другим диском тіста. Злегка змочити краї і з'єднати 2 кола, допомагаючи собі виделкою. У центр поставити невелику мисочку або чашку, щоб окреслити коло. Потім зробити проколи виделкою по діаметру. Гострим ножем зробити надрізи по бортику кожні 3 см. Вивернути кожну частину на 90°. Пиріг запікати 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.