Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо випічка фундук весна › Пиріг з інжиром, віскі і горіхами
Пиріг з інжиром, віскі і горіхами

Пиріг з інжиром, віскі і горіхами

У запропонованому рецепті використовується сушений інжир. Треба відзначити, що сушений інжир тривалий час зберігає свої корисні властивості. Якщо хочете зменшити час його варіння, інжир потрібно попередньо замочити на ніч і відварити до м'якості в тій же воді. Кількість води обумовлюється в рецепті. Готовому пирогу потрібно дати час для охолодження, при цьому не виймати його з форми. За допомогою тонкого ножа пиріг відокремити від стінок, накривши тарілкою, перевернути і обережно витягти з форми, а потім, накривши іншою тарілкою, перевернути ще раз. Хочете, щоб Ваш пиріг став ще смачніше? Приготуйте його заздалегідь і помістіть в герметичний контейнер на один день при кімнатній температурі.

Кількість порцій 4
Час приготування 195 хв

  1. 1. Інжир — 150 г.
  2. 2. Вода — 170 мл.
  3. 3. Віскі — 1,5 ст. л.
  4. 4. Екстракт ванільний — за смаком
  5. 5. Борошно пшеничне — за смаком
  6. 6. Пекарський порошок — 0,5 ч. л.
  7. 7. Сода — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Кориця мелена — за смаком
  10. 10. Горіх мускатний — за смаком
  11. 11. Фундук — 6,5 ст. л.
  12. 12. Цукор коричневий — 6,5 ст. л.
  13. 13. Олія рослинна — 3,5 ст. л.
  14. 14. Яйце куряче — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити інжир в каструлі з киплячою водою протягом 35-40 хвилин, при закритій кришці. Перекласти в блендер, додати до інжиру віскі і ваніль. Збити до однорідної маси.

  2. Духовку розігріти до температури 175°C, висипати горіхи на деко, поставити деко в духовку на 8-10 хвилин. Витягнути із духовки, остудити, подрібнити великими шматочками.

  3. У мисці змішати борошно і пекарський порошок, додати сіль, соду, корицю і мускатний горіх.

  4. Збити міксером суміш цукру, вершкового масла і яєць, протягом 3 хвилин.

  5. Додати в масляну суміш подрібнений інжир, поступово додавати борошняну суміш, не перестаючи збивати, замісити тісто.

  6. Додати в тісто дрібно нарізані горіхи, викласти суміш у змащену форму для випікання, поставити в духовку на 75 хвилин.