Паштет з курячої печінки з сиром і часником
Прочитавши на упаковці склад паштету з магазину, Ви задумалися? Приготуйте паштет своїми руками. Смачно, корисно, без всяких загусників і барвників! Домашній паштет, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Відмінна холодна закуска або намазка на бутерброди. Печінковий паштет можна готувати з печінки свинячої, курячої, качиної, але треба відзначити, що з курячої печінки він виходить більш ніжним. Особливість запропонованого рецепту в тому, що печінку попередньо обсмажують, а потім тушкують із вершками. На наступному етапі приготування Вам знадобиться блендер. Залишилося додати в печінкову масу вершкове масло, часничок і натертий сир і запекти в духовці. Паштет готовий!
- 1. Печінка куряча — 300 г.
- 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- 3. Морква — 0,5 шт.
- 4. Вершки — 70 мл.
- 5. Масло вершкове — 70 г.
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Олія рослинна — 1 ст. л.
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Майоран — за смаком
- 10. Часник — 1 зубчик
- 11. Сир твердий — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Очистити і промити курячу печінку. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити печінку.
Очистити і подрібнити моркву з цибулею, обсмажити на олії на сковороді. Наприкінці додати до цибулі і моркви майоран, сіль і перець. Викласти печінку, вилити вершки, тушкувати на маленькому вогні.
Остудити суміш, подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати розм'якшене вершкове масло, дрібно нарізаний часник і натертий сир. Повторно перемішати.
Викласти паштет у форму, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 150°С.