Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий перші страви › Великодній буряковий суп із вершковим хріном
Великодній буряковий суп із вершковим хріном

Великодній буряковий суп із вершковим хріном

Свято Великодня - найбільше православне свято року. Закінчився Великий піст. Згідно православним традиціям великодній стіл повинен радувати різноманітністю, щедрістю і красою. Приготувати смачні великодні страви, подбати про те, щоб меню було повноцінним, - завдання кожної господині. Що приготувати на Великдень крім головних страв великоднього столу: паски і крашанок? Великодній буряковий суп із вершковим хріном - одна зі страв, які допоможуть урізноманітнити святкове меню. Основний інгредієнт запропонованої страви - буряк, доступний, недорогий і дуже корисний овоч. Буряковий суп смачний, корисний і, до того ж, хороший як гарячим, так і холодним.

Кількість порцій 2
Час приготування 90 хв

  1. 1. Сметана — 1,5 ст.
  2. 2. Хрін — 3 ст. л.
  3. 3. Олія оливкова — 3 ст. л.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Стебло селери — 3 шт.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Буряк — 4 шт.
  8. 8. Сік лимонний — 3 ст. л.
  9. 9. Цукор — 1 ст. л.
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Коріандр мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати сметану з хріном. Накрити зверху плівкою, прибрати на деякий час в холодильник.

  2. Поставити на середній вогонь каструлю, влити оливкову олію, розігріти, всипати подрібнену цибулю, селеру і часник, обсмажувати протягом 10 хвилин. Додати нарізаний кубиками буряк, змішуючи протягом 1 хвилини.

  3. Влити в каструлю 1,6 л. води, накрити зверху кришкою, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити протягом 1 години, до м'якості буряка.

  4. Зняти каструлю з вогню, додати лимонний сік, додати за смаком цукор, сіль, перець і коріандр.

  5. Подавати гарячим або холодним, додати при цьому в тарілку ложку вершкового хріну.