Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий другі страви осінь › Омлет по-арабськи з м'ясом
Омлет по-арабськи з м'ясом

Омлет по-арабськи з м'ясом

Точної історії виникнення такої страви, як омлет ніхто не знає. Але слово omelette - французьке, тому й прийнято вважати, що витоки омлету знаходяться у Франції. Найбільш поширена версія про виникнення цієї страви розповідає історію про те, як король Богемії Франц-Йосиф I поїхав на полювання, під час якого дуже зголоднів і йому не залишалося нічого іншого, як заглянути до звичайних простих людей. Селянам, які були дуже ошелешені таким візитом, довелося приготувати обід з усього, що у них було - яйця, молоко, борошно і родзинки. Королю настільки сподобалась ця страва, що він наказав своїм кухарям вдосконалити її і внести в свій раціон. З тих пір і почалося поширення омлету по різним кухням світу, які привносили щось своє в рецепт, і тепер ми можемо обирати кожен день новий варіант цієї страви.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яловичина — 200 г.
  2. 2. Зелена цибуля — 70 г.
  3. 3. Молоко — 2 ст.
  4. 4. Яйця курячі — 3 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 2 ст. л.
  6. 6. Пшеничне борошно — 1 ч. л.
  7. 7. Зелень — 60 г.
  8. 8. Сіль — 4 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перекрутити м'ясо в м'ясорубці 2 рази, збити яйця, посікти дрібно зелену цибулю і змішати з яйцем, молоком і борошном.

  2. Додати в суміш фарш, вилити приготовану масу в форму, змащену маслом, запікати омлет в духовці до готовності.

  3. Такий омлет прийнято подавати з гарніром з картоплі або рису і з зеленню.