Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська алкоголь › Мармелад із червоної цибулі
Мармелад із червоної цибулі

Мармелад із червоної цибулі

Представляємо вашій увазі рецепт дуже цікавого мармеладу. Такий мармелад дуже добре поєднується з м'ясними стравами, наприклад, з печінкою або з дичиною. Також він служить дуже хорошою намазкою на тостовий хліб. Мармелад відмінно поєднується з усіма видами сирів. Мармелад з червоної цибулі ідеальний для здорового харчування, тому що він неймовірно корисний. Червона цибуля також рекомендована для лікувального харчування при захворюваннях нирок. Вона добре очищує кишечник від хвороботворних мікроорганізмів. А міжнародний союз дієтологів визнав омолоджуючі властивості червоної цибулі. Мармелад зберігається дуже добре в скляній банці в холодильнику до 1-1,5 місяців.

Кількість порцій 4
Час приготування 240 хв

  1. 1. Часник — 4 шт.
  2. 2. Цибуля червона — 2 кг.
  3. 3. Масло вершкове — 120 г.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Вино червоне — 750 мл.
  6. 6. Оцет винний — 350 мл.
  7. 7. Віскі — 200 мл.
  8. 8. Олія оливкова — 4 ст. л.
  9. 9. Кориця — 1 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Банки з кришками простерилізувати. Цибулю очистити, розрізати навпіл, тонко нарізати. Часник очистити, подрібнити.

  2. Розігріти сковороду на сильному вогні, влити олію, додати цибулю і часник. Перемішати.

  3. Зменшити вогонь, додати цукор, сіль і перець. Додати 2 ст. л. води. Тушкувати цибулю 40-50 хвилин, в сковороді без кришки.

  4. Додати оцет, вино і віскі, тушкувати 25-30 хвилин, постійно змішувати. Додати прянощі.

  5. Готовий мармелад розлити по банках, остудити, поставити в холодильник.