Угорський яблучний пиріг
Досить оригінальний рецепт яблучного пирога. Він дуже популярний в Угорщині, і, напевно, ви зможете зустріти його майже в будь-якому місцевому кафе і ресторанчику. Але навіщо ж їхати так далеко, щоб спробувати і насолодитися цим прекрасним десертом, якщо його досить просто приготувати і вдома? Особливо він буде цікавий тим, хто не дуже "дружить" з тістом, адже в даному пирозі в ролі тіста всього лише змішані сухі інгредієнти – манна крупа, борошно, цукор, розпушувач. І невелика порада: якщо ви любите спеції, то за смаком можете додати (крім кориці, зазначеної в рецепті) ваніль і трохи мускатного горіха. А яблука, які ідеально підійдуть – це кисло-солодкі сорти.
- 1. Борошно пшеничне — 130 г
- 2. Цукор — 150 г
- 3. Крупа манна — 160 г
- 4. Розпушувач — 7 г
- 5. Кориця — 7 г
- 6. Яблука — 7 шт.
- 7. Масло вершкове — 120 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати в мисці просіяне борошно, манку, цукор, корицю і розпушувач. Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти очищені яблука на крупній тертці.
У форму для випікання викласти пергаментний папір і змастити його вершковим маслом. На дно форми висипати частину сухарів. На сухарі викласти натерті яблука. По черзі викладати шарами сухарі і яблука, щоб верхнім вийшов шар з сухарями.
Духовку розігріти до 180 градусів. Дуже холодне масло натерти на крупній тертці, щоб воно не встигло розтанути і посипати ним верхній шар з сухарями. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 50 хвилин до золотистої скоринки.