Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо борошно літо › Кіпрський оливковий хліб
Кіпрський оливковий хліб

Кіпрський оливковий хліб

Запашний, м'який, ароматний, казковий і чарівний на смак - всі ці епітети підходять під опис кіпрського оливкового хліба. Завдяки цьому хлібу ви відчуєте себе на райському острові, де шумить море, а навколо видніється красива архітектура. Кіпрський хліб доповнить будь-яке звичне блюдо, прикрасить ваш стіл, зробить святковим будь-який обід. Завдяки сухій м'яті закуска виходить ароматною. А оливки додадуть ніжності і різноманітності смаку. Побалуйте близьких оригінальною стравою, перетворіть їх день на свято - вони точно цього не забудуть. А ви відчуєте себе найкращою у світі господинею. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 10
Час приготування 135 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Сухі дріжджі — 10 г.
  3. 3. Оливкове масло — 125 г.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Маслини без кісточок — 100 г.
  6. 6. Суха м'ята — 3 г.
  7. 7. Сіль — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Розвести дріжджі в 0,5 склянки води, додати 0,5 склянки просіяного борошна. Накрити та залишити на 30 хвилин або поки суміш не запіниться. Цибулю почистити та подрібнити.

  2. Додати в опару просіяне борошно, що залишилося, цибулю, м'яту, оливкове масло, сіль та склянку води. замісити гладеньке еластичне тісто. Додати до нього маслини, швидко перемішати, накрити рушником та залишити на 2 години.

  3. Сформувати з тіста один великий коровай або 2-3 середніх. Помістити на змащене маслом деко та дати ще раз піднятися (10-15 хвилин). Потім поставити в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий хліб накрити рушником та збризнути водою. Подавати теплим.