Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий цукор › Кокосовий сорбет
Кокосовий сорбет

Кокосовий сорбет

Всі, напевно, знають, що сорбет - це дуже смачне морозиво. Але далеко не всі обізнані про походження його. Спочатку сорбет (або шербет) був традиційним напоєм в країнах Сходу. Роблять його із шипшини або кизилу з додаванням різних спецій. Але в наш час кулінари називають шербетом прохолодні напої з фруктів або ягід (не тільки шипшини). Слово «шербет» запозичене з турецького «Şerbet» і позначає воно дуже просте слово "напій" . А потім почали робити і сорбет морозиво, яке схоже на аналогічний напій, тільки в замороженому вигляді. Рецепт нашого морозива не із фруктів, але теж дуже смачний. Адже кокосове молоко таке ніжне, смачне і корисне.

Кількість порцій 6
Час приготування 10 хв

  1. 1. Кокосовое молоко — 430 мл
  2. 2. Цукор — 200 г
  3. 3. Кокосова стружка — 400 г
  4. 4. Соль — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити кокосове молоко в маленьку каструлю, додати кокосову стружку, цукор і дрібку солі.

  2. Довести до кипіння на середньо-повільному вогні і варити, помішуючи, декілька хвилин, поки цукор не розчиниться.

  3. Зняти з вогню і охолодити. Процідити суміш у миску через сито, вичавлюючи з кокосової стружки всю рідину. Викинути стружку.

  4. Охолодити основу для сорбету в холодильнику.

  5. Перекласти в тару з щільною кришкою і прибрати в морозильну камеру.