Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита європейська › Куряча печінка в вині з яблуками
Куряча печінка в вині з яблуками

Куряча печінка в вині з яблуками

Треба відзначити, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, що є для людського організму джерелом легкозасвоюваного заліза. У цьому продукті містяться дефіцитні амінокислоти, багатий вітамінний ряд і маса мінералів. Раціон будь-якої людини обов'язково повинен включати в себе страви з печінки. Куряча печінка, у порівнянні з іншими видами печінки: свинячою або яловичою, є більш ніжною та м'якою. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною з ненав'язливою винною кислинкою в поєднанні з кисло-солодкими часточками яблук з карамельною скоринкою. Прекрасне поєднання!

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряча печінка — 700 г.
  2. 2. Яблука — 3 шт.
  3. 3. Червоне напівсолодке вино — 200 мл.
  4. 4. Борошно — 2 ст. л.
  5. 5. Цукор — 1 ст. л.
  6. 6. Соняшникова олія — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Кунжут — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку вимити, вирізати жир і плівки, розрізати навпіл. Змішати з борошном і сіллю. Смажити в олії 10 хвилин.

  2. Влити в сковороду 2/3 склянки вина, тушкувати 7 хвилин, щоб алкоголь випарувався.

  3. Яблука нарізати часточками. Викласти в розігріту соняшникову олію, засипати цукром і карамелізувати 15 хвилин.

  4. Коли яблука стануть м'якими, додати вино, протушкувати хвилин 5. Змішати з печінкою. Посипати кунжутним насінням.