Торт "Київський"
- 1. Горіхи кеш'ю — 220 г.
- 2. Борошно — 70 г.
- 3. Цукор — 300 г.
- 4. Сік лимонний — 1 ч. л.
- 5. Пудра цукрова — 75 г.
- 6. Цукор ванільний — 30 г.
- 7. Яйця — 8 шт.
- 8. Масло вершкове — 250 г.
- 9. Молоко — 200 мл.
- 10. Коньяк — 1,5 ст. л.
- 11. Згущене молоко — 2 ст. л.
- 12. Какао — 2 ст. л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку горіхи кешью обсмажити на сухій сковороді до золотистого відтінку, потім порізати не дуже дрібно. Цукор змішати із борошном, додати горіхи. Потім потрібно збивати білки, додати до них лимонний сік тоді, коли з білків почне утворюватися м'яка піна. Потім поступово насипати ванільний цукор і цукрову пудру.
Потім застелити харчовим папером дві форми. Викласти однакову кількість білкової маси у форми, розрівняти поверхню лопаткою і відправити у попередньо розігріту до 150°C духовку. Через дві години коржі потрібно вийняти з духовки та охолодити. Залишити коржі на чотири години, щоб їх верх трохи затвердів.
Для приготування крему "Шарлот" потрібно молоко змішати з цукром і ванільним цукром, прогріти до повного розчинення цукру. В глибокій мисці збити жовтки з сіллю до гладкості, тонкою цівкою влити гаряче молоко, розмішувати суміш вінчиком. Перелити яєчно-молочну суміш у каструльку і варити крем на середньому вогні, постійно помішувати його. Після закипання має пройти 4-5 хвилин.
Після того, як крем захолоне ввести коньяк. Потім масло збити в пишну піну в глибокій чаші і по ложці додавати заварну основу, збивати щоразу до повної однородності. Для приготування шоколадного крему потрібно масло збити в пишну піну з цукровою пудрою. Всипати какао, збити до однорідності. Додати згущене молоко і коньяк і ще раз збити до отримання гладкого крему.
Після цього потрібно зібрати торт. На нижній корж викласти крем "Шарлот". Розрівняти крем лопаткою. Покласти наступний корж та нанести на нього шоколадний крем. Прибрати торт на 30 хвилин у холодильник.