Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська зима › Броколі з кабачками
Броколі з кабачками

Броколі з кабачками

Багато дітей не люблять їсти брокколі через незвичайной смак цієї спаржевої капусти. А їсти-то її треба, адже брокколі славиться своїм багатим букетом вітамінів. Але якщо правильно все приготувати, то ви отримаєте дуже смачну страву. Броколі - це помічник при виразці, повноті і навіть хороший борець з онкологією. У ньому дуже багато вітаміну В, С, К (останній відповідає за здоровий колір шкіри). Сама по собі спаржева капуста не дуже смачна, але якщо приготувати її з кабачками, то страва вийде дуже і дуже смачною. До того ж і не калорійною. Для більш різноманітного смаку у страву додають сир і яйця. Але від цього смак брокколі не втрачається, а тільки виграє.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кабачки — 2 шт.
  2. 2. Броколі — 0,5 кг.
  3. 3. Кефір — 150 мл.
  4. 4. Яйця — 5 шт.
  5. 5. Зелена цибуля — за смаком
  6. 6. Свіжий кріп — за смаком
  7. 7. Свіжа петрушка — за смаком
  8. 8. Перець духмяний мелений — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Сир твердий — 100 г.
  11. 11. Олія соняшникова — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зелень вимити, дрібно нарізати.

  2. Кабачки вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками і обсмажити на сухій сковороді.

  3. Укласти в змащену маслом форму для запікання, посолити, посипати зеленню.

  4. Броколі бланширувати в киплячій воді 2-3 хвилин, після чого відкинути на друшляк і дати стекти.

  5. Укласти зверху в форму на кабачки і посипати зеленню.

  6. Сир натерти на крупній терці. Збити яйця з кефіром, сіллю і перцем. Додати тертий сир, перемішати.

  7. Отриманою масою залити вміст форми.

  8. Запікати при 180°C 20-25 хвилин.

  9. Подавати до столу гарячим.