Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній другі страви м'ясо › Балиш по-татарськи
Балиш по-татарськи

Балиш по-татарськи

Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.

Кількість порцій 10
Час приготування 150 хв

  1. 1. Вода — 250 мл.
  2. 2. Соняшникова олія — за смаком
  3. 3. Вершкове масло — за смаком
  4. 4. Борошно — 300 г.
  5. 5. М'ясо — 0,5 кг.
  6. 6. Картопля — 750 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.

  2. Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.

  3. Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.

  4. Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.

  5. Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.

  6. Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.