Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська зима › Ананасово-манговий пиріг
Ананасово-манговий пиріг

Ананасово-манговий пиріг

Солодкі пироги з фруктовими начинками дуже смачні і корисні. Натуральні начинки з фруктів збагачені природними вітамінами і мікроелементами, легко засвоюються і корисні дітям і дорослим. Фруктові кондитерські вироби приємні на смак і ароматні. Вважається, що найкращий час для фруктових пирогів - літо, коли фрукти в достатку. Але це не зовсім так. Для приготування ананасово-мангового пирога можна використовувати свіжі фрукти, а можна - консервовані. У другому випадку можливе зменшення кількості цукру, якщо консервовані фрукти дуже солодкі. Запропонований пиріг - пиріг-"перевертиш": після охолодження його акуратно перевертають на блюдо і фрукти виявляються зверху.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Масло вершкове — 2,5 ст. л.
  2. 2. Цукор — 2,5 ст. л.
  3. 3. Яйце куряче — 0,5 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 3,5 ст. л.
  5. 5. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  6. 6. Сіль — 3 г.
  7. 7. Молоко — 4 ст. л.
  8. 8. Цукор ванільний — 3 г.
  9. 9. Цукор тростинний — 2,5 ст. л.
  10. 10. Оцет винний червоний — 2 ч. л.
  11. 11. Ананас — 4,5 ст. л.
  12. 12. Манго — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити каструлю на середній вогонь, додати в неї 30 г. вершкового масла, розтопити, додати тростинний цукор, влити оцет. Постійно змішувати суміш, до розчинення цукру.

  2. Змастити форму для випікання маслом, вилити трохи суміші з каструлі на дно форми, зверху викласти нарізані кубиками манго і ананаси, зверху на фрукти вилити соус, що залишився.

  3. Змішати борошно і розпушувач з сіллю, додати ванільний цукор. Окремо змішати 60 г. вершкового масла з цукром, збити суміш. Влити в цукрово-масляну суміш половину молока, а також додати половину борошняної суміші. Збивати міксером після кожного додавання. Потім повторити процедуру, додати другу половину молока і борошняної суміші.

  4. Збити білок з 1 ст. л. цукру, додати в тісто. Замісити тісто, викласти на фрукти у формі.

  5. Випікати пиріг 20-23 хвилини, в духовці при температурі 180ºС, після духовки пиріг остудити, перевернути догори дном на велику тарілку, фрукти будуть зверху пирога.