Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна холодильник французька весна › Заморожене кавове суфле
Заморожене кавове суфле

Заморожене кавове суфле

Заморожене кавове суфле - страва французького походження, якою особливо приємно насолоджуватися у літню спеку. Може подаватися як в якості основної страви, так і в якості десерту. Існує безліч різновидів суфле, але кожне з них обов'язково містить як мінімум два головні компоненти: ароматизовану суміш сметанної консистенції, що додає страві смак, і збиті яєчні білки, які роблять його повітряним. У нашому випадку суміш готується на основі кави, але також для її приготування використовують шоколад, сир, або різні фрукти. Зазвичай суфле подається з мигдальними біскотті.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яйце куряче — 2 шт.
  2. 2. Кава чорна — 3 ст. л.
  3. 3. Лікер кавовий — 3,5 ст. л.
  4. 4. Пудра цукрова — 4 ст. л.
  5. 5. Шоколад — за смаком
  6. 6. Вершки 30% — 300 мл.
  7. 7. Вершки 40% — 4 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обернути в два шари 6 холодостійких формочок жиронепроникним папером. Папір має виходити за краї форми на 2,5 см. вгору.

  2. Розчинити каву з 1 ст. л. окропу, влити лікер, після чого трохи охолодити.

  3. Змішати в мисці кавову суміш, цукор, яєчні жовтки, перемішати. Поставити миску в каструлю з трохи киплячою водою на плиті, міксером збивати суміш в мисці протягом 4-5 хвилин до загустіння. Після, остудити.

  4. Збити окремо вершки. Збити яєчні білки. Додати в кавову суміш вершки з білками. Викласти суміш у формочки. Суміш, що залишилася відкласти. Поставити форми на 2 години в холодильник. Дістати з холодильника формочки, додати в кожну формочку суміш, яка залишилася. Покласти в холодильник на 2 години. Зняти папір з формочок. Посипати зверху цукровою пудрою.