Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита європейська салати › Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот
Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот

Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот

Вишуканий смак теплого салату з курячою печінкою і яйцями пашот не залишить нікого байдужим. Не дивно, адже соковита печінка, просочена соєвою заправкою з додаванням часнику та цибулі, притягує своїм насиченим ароматом. Завершує кулінарний образ яйце пашот – зварене без шкаралупи яйце по французьким традиціям. При цьому його необхідно влити в закручену воронку з гарячої води. Попередньо додати у воду одну столову ложку оцту. Яйце рекомендується брати свіже, а вода не повинна бути киплячою. Ніжний жовток, що нагадує кремоподібну масу, при подачі трохи надрізати.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Печінка куряча — 300 г.
  2. 2. Яйце куряче — 3 шт.
  3. 3. Помідори черрі — 4 шт.
  4. 4. Салат романо — 1 пучок
  5. 5. Шпинат — 1 пучок
  6. 6. Соус соєвий — 2 ст. л.
  7. 7. Часник — 3 шт.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  9. 9. Масло вершкове — 3 ч. л.
  10. 10. Олія оливкова — 2 ст. л.
  11. 11. Оцет бальзамічний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити під холодною водою салат, залишити сушитися. Печінку промити, обрізати плівку, нарізати шматочками. Часник з цибулею очистити і дрібно нарізати.

  2. Розігріти сковороду, влити оливкову олію, додати вершкове масло, висипати цибулю з часником, обсмажити на середньому вогні 2 хвилини, головне, щоб не підгоріло.

  3. Викласти часник і цибулю зі сковороди на тарілку, покласти в олію на сковороді печінку. Залити соєвим соусом, смажити 5-7 хвилин, на середньому вогні до повної готовності.

  4. Викласти листя салату на тарілку, на салат викласти обсмажену печінку, залити підливою зі сковороди. Промити помідори, трохи придавити, полити соком салат і додати помідори на тарілку. Зверху покласти відварені попередньо яйця пашот. Скропити зверху салат бальзамічним оцтом.