Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна важкий сир весна › Сирний пиріг по-осетинські
Сирний пиріг по-осетинські

Сирний пиріг по-осетинські

М'який, ароматний сирний пиріг по-осетинські назавжди заполонить Ваше серце. Його національна назва – цахараджін. Історія появи осетинських пирогів йде глибоко в століття. Традиційно його готують з прісного або дріжджового тіста з великою кількістю начинки. При чому, якщо корж виходив товстим, говорили про недосвідченість господині. Тісто на такі пироги потрібно вимішувати і розкачувати руками. Воно не любить качалку. Бринза надає пирогу легкий, ненав'язливий вершково-солонуватий смак, характерний для страв кавказької кухні. А листя буряка, розкриваючи свій аромат в процесі запікання, – солодкуватий смак. Пиріг виходить дуже ситним.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 700 г.
  2. 2. Дріжджі сухі — 1/2 ст. л.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Соняшникова олія — 100 г.
  5. 5. Вершкове масло — за смаком
  6. 6. Бринза — 350 г.
  7. 7. Листя буряка — 750 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати дріжджі, сіль, цукор і трохи розчиненого в теплій воді борошна. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин.

  2. Перемішати розім'яту виделкою бринзу і бурякове листя, не приминаючи їх, щоб не витік сік. Розділити начинку на 3 частини.

  3. В опару, що пыдыйшла, додати просіяне борошно і воду. Гарненько вимісити тісто, потихеньку додаючи соняшникову олію. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підниметься, вимісити ще раз і в тепле місце на 20 хвилин.

  4. Тісто розділити на 3 частини. Кожну розкачати в невеликий коржик. У середину викласти начинку, трохи прим'яти і зібрати тісто навколо. Коржик перевернути і розім'яти руками вже в більш тонкий круглий корж.

  5. Пиріг викласти на розігріте деко. Розрівняти і зробити в центрі дірочку, щоб з пирога виходило повітря.

  6. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин. Готовий пиріг зверху рясно змастити вершковим маслом.